Workshops en activiteiten

Workshops en activiteiten

Yoga

Yoga met Mandy

Ik ben Mandy, kundalini- en stoelyogadocent. Sinds 2015 geef ik yogales in Arnhem. Samen met Jeannique en Lizette hebben we in 2018 Majeali leven ingeblazen. In deze 2e editie van Majeali laat ik je graag de kracht en magie van Kundalini Yoga ervaren…
Kundalini yoga wordt ook wel de moeder van yoga genoemd omdat ze alle vormen van yoga verenigt. Door Kundalini yoga te doen activeer je de kundalini energie. Deze energie bevindt zich in de wervelkolom, ze gaat via de rug omhoog naar de hogere energiecentra. Door yoga te doen word je rug aangenaam warm en voel je dat de energie zich door je lichaam verspreid. Door regelmatig kundalini yoga te doen blijft de energie actief en voel je je alerter, intuïtiever en energieker. Je wordt je sneller bewust van spanning en blokkades, zodat je dit kunt oplossen of voorkomen.
Voor meer informatie over mij en mijn lessen kijk je op www.kundaliniarnhem.nl
Ik ontmoet je graag op Majeali 2020!

Yoga met Nicole

Tijdens Majeali ga ik een DRU-yogales geven.Wat betekent ‘Dru’? Het woord Dru komt van het Sanskriet woord ‘dru’ of ‘dra’ dat ‘vloeien of oplossen’ betekent. En vindt zijn oorsprong in de Hathayoga maar is dus meer vloeiend, zo wordt er gewerkt met EBR (Energy Block Release). Dit zijn series waarbij het lichaam spanning los kan laten. Zacht en krachtig tegelijk.

Dru yoga wordt ook wel yoga van het hart genoemd. Bij Dru yoga werk je aan het in balans brengen van de energiecentra in het lichaam (de chakra’s) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart. Voor meer informatie over mij en mijn yogalessen kijk je op www.nic-zen.nl

Workshops

Workshop ‘Ken je plek’ met Jeannique

Verrijk je leven met de basis van het systemisch denken…Speciaal voor Majeali heb ik deze workshop ontwikkelt. Inmiddels vanuit mijn eigen Buro PiB, Positief in Beweging!

Voor het stevig in deze wereld staan is het belangrijk goed geworteld te zijn. Dicht bij jezelf kunnen blijven. Weten welke plek je (in)neemt op elk moment, in het hier en nu, zorgt voor rust en balans de ordeningsprincipes van het systemisch denken.

Positief denken is de basis, de kern, iets waar je altijd weer op terug kunt vallen. Belangrijk dus dat je weet waar het zit in je lijf en hoe je daar terecht komt.

In deze workshop doen we lichaamsgerichte oefeningen die je kennis, inzicht en bewustwording vergroten op het gebied van positief denken en systemisch denken.

Je kiest een steen voor het woord dat je mee naar buiten neemt. Ik ontmoet je graag op Majeali!

Voor meer informatie over mij, neem een kijkje op www.buropib.nl

Workshop Framedrum met José

Ik ben José en geef tijdens Majeali de Framedrum Workshop ‘Liefde op het eerste geluid’ waar ik vrouwen laat kennismaken met de basis-slagen op de framedrum gekoppeld aan de elementen (vuur, water, lucht en aarde). Drummen verbindt en her-innert ons aan het allereerste geluid dat we ooit hoorden: de hartbeat van onze moeders in de baarmoeder. Het pulserende geluid van waaruit alle leven ontspringt.

Het is een workshop voor beginners, voor vrouwen die meer willen leren over de framedrum. Ik neem je mee in de wereld van de framedrum, leer je enkele eenvoudige ritmes te spelen op de drum uit het Midden-Oosten/Mediterrane wereld, waarbij we bewegen met ons lichaam en klank maken met onze stem. Na deze workshop ben je door het samen spelen van de ritmes heerlijk in je lijf gezakt.

Hoewel het leren bespelen van de drum centraal staat, staat plezier en ontspanning voorop. Iets nieuws leren is leuk en verrijkend! Daarbij maak je kennis met de achterliggende her-story & godinnencultuur die verbonden is aan deze ancient drum.

Tijdens deze workshop zijn drums beschikbaar, maar je eigen drum is ook meer dan welkom!

Workshop ‘Omarm de polariteiten in jezelf’ met Sasha

Ik ben Sacha, ik leef op de cyclus van het jaar, de maan en van de vrouw. Bij de Mysterieschool van Maantijd leer ik rituelen en vieringen te ontwikkelen en geven op deze cycli. Ook dit jaar mag ik een workshop verzorgen bij Majeali.

Zaterdag 16 mei 2020 is de internationale dag van het Licht.

Onder de afnemende maan wil ik je meenemen in het onderzoeken van jouw licht. Zonder donker is er geen licht. Durf jij je donkere stukken te zien en te omarmen?

Het leven bestaat uit polariteiten, donker vs. licht, het vrouwelijke vs. mannelijke in jou en tussen jou en die ander. Selfcare vs. care voor de ander. Wat mag je loslaten en meenemen om nog meer te shinen en in je eigen kracht te komen staan?

In deze workshop gaan we samen aan de slag om die polariteiten in jou te ont-dekken. Aan bod komen in ieder geval een meditatie, visualisatie en een creatieve opdracht.

Ik ont-moet je graag! Liefs Sasha

Workshop In Bloei met Laura

Ik ben Laura , 5 elementen natuurcoach en Daoyin docente. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten op Majeali!

Wat van nature in jouw zit komt tot bloei

In de dagelijkse drukte kun je gemakkelijk de verbinding met jezelf kwijtraken. Zeker als je gevoelig bent. Dat geeft stress en die spanning laat zich zien in klachten op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau. En toch kun je jezelf nooit helemaal kwijtraken. Je ware natuur draag je altijd in je. Want jouw eigenheid, wijsheid en talent(en) zit in elk van jouw cellen doordrongen en is verweven in jouw hele jij. Popelend om haar weg naar buiten te vinden! Dit gaan we doen tijdens de workshop:

  • Welkom met Aarde oefening; jezelf ontmoeten, loslaten en uitlijnen
  • Verbinden met hoofd, hart en hara (de 3 dantian/energiecentra)
  • Daoyin oefenserie om meridianen te openen en blokkaders te verzachten
  • Liggende ontspanning met gebruik van aromatherapie, klanken, edelstenen en mineralen
  • Samen een kop thee drinken

Voor meer informatie over mij, bekijk gerust mijn site https://coachinginbloei.nl

Workshop ‘Natuurlijk ontzuren/ ontgiften’ met Marianne

Met onze leefstijl krijgen we allemaal te maken met verzuring in ons lichaam. Door je lichaam (dagelijks) van overmatig zuur te ontdoen houd je het beter in balans, krijg je meer energie en verbeter je je weerstand.  

Wat zijn oorzaken van verzuring en wat levert het je op hier (dagelijks) aandacht aan te besteden? En vooral, HOE kun je dat doen? 

Ik neem je mee op reis en laat je zien hoe zij met behulp van Moeder Aarde en de Natuur manieren heeft gevonden haar lichaam hierin te ondersteunen. Laat je inspireren op een natuurlijke manier te werken. Je krijgt verrassend veel aangereikt.

Voor meer informatie over mij, bekijk gerust mijn site www.vitalotte.nl

Workshop ‘Time, Heeling and Pottery’ met Lina

I’m Lina and I was born in Bogotá, Colombia. I have worked with pottery and ceramics for 10 years between Bogotá, Mexico city and Barcelona. Now I’m a master student here in the Netherlands, my passion lies in the connections between art, heeling and education. This workshop will be in english. 

Clay is the result of a long period of fermentation underground, It is a result of life and time. Working with it is working with other temporalities, the scales of water and fire. Clay invites us to feel the warmth of our hands transforming it. It invites us to see how air dries humidity. Clay reminds us to experience through the eyes of our hands and the fire in our hearts.  

Working with it means having a deep conversation with no words, only touch. 

This workshop aims to begin this intimate conversation about our bodies with clay. We will learn two pottery techniques (pinching and rolls) to create containers. Approaching the traditional symbolism of Native American wisdom, we will deepen in a meditation to connect with our uterus and female energy. We will have a creative space to honor ourselves, the four elements and the woman collectiveness.  I hope the meet you at Majeali!

Workshop ‘Spreken vanuit je kern’ met Kyra

Ik ben Kyra en ga de workshop ‘Spreken vanuit je kern’ geven op Majeali. Wanneer we spreken of presentaties geven, verliezen we onszelf vaak in de ander. Meestal ben je bezig met hoe je over komt, de boodschap en de ander, in plaats van dat je bewust verbonden bent met je kern en hoe je je daadwerkelijk voelt. In veel gevallen spreken we dan ook vanuit ons brein in plaats vanuit ons ‘zijn’. Alleen wanneer we verbonden met onze kern zijn, kunnen we authentiek en vanuit ons ‘zijn’ spreken.

In deze krachtige workshop werk je aan het verbonden blijven met zowel jezelf als met de ander. Ook leer je hoe je een bewuste spreker en luisteraar kan worden. De workshop geeft je inzichten over je ‘zijn’, je gewoontes in spreken, en reikt je hulpmiddelen aan om je weer te verbinden met je kern. Voor meer informatie over mij, bezoek dan eens mijn website www.denieuwestem.com

Workshop ‘Vision Board maken’ met Floor

Ik ben Floor en begeleid je bij het maken van jouw eigen vision board.

Een Vision board is een inspirerende collage van afbeeldingen en quotes over jouw toekomstvisie en dingen die jij wilt bereiken. Het is een krachtige manier om jouw doelen te verhelderen en te manifesteren. We beginnen de workshop met het helder krijgen van wat jij wilt bereiken. Wat wil je echt graag in jouw leven of misschien wel waar droom je van?

Het is super leuk om te doen, inspirerend en creatief! Ik ontmoet je graag op Majeali!

Activiteiten

Ruilmarkt

Die ene mooie jurk in de kast die je nooit draagt of die schoenen die je niet draagt omdat ze toch te klein zijn? Neem ze mee naar Majeali! Op onze ruilmarkt zijn de mooiste schatten te vinden!

Individuele sessie ‘ Jezelf durven zijn’ en Magische Reuze Zeepbellen blazen met Gonnie

Laat je verassen. Echt even een heerlijk moment voor jezelf, waar je na het weekend thuis mee verder kan. Je bent welkom in mijn happy tent voor een 1 op 1 sessie. Tijdens deze sessie ga ik je onder andere behandelen met de helende Reiki energie om echt meer thuis te komen bij jezelf, waardoor je meer jezelf durft te gaan zijn. Voel je welkom!

We gaan, voor wie wil, magische reuze zeepbellen blazen. De zeepbellen geven ons zoveel….Ze weten ons…. te boeien en betoveren, laten ons genieten, brengen ons tot rust, laten ons magie ervaren, in het moment te zijn, geduldig te zijn, los te laten, focus te oefenen, laten ons vergeten en herinneren, maken ons bewust van onze ademhaling, stimuleren onze verbeeldingskracht, herinneren ons aan de vluchtigheid van het leven…

Wat je gaat ervaren, waar ze jou raken, is voor iedereen anders. Laat je meevoeren door de magie! Ik ontmoet je graag op Majeali! Liefs Gonnie

Mantra’s zingen met Claartje

De mooiste mantra’s komen voorbij… muzikaal begeleid door de harmonium…Samen zingen we vrijdagavond de sterren van de hemel. Chant je mee?

Estatic dance met Andrea

Tijdens Majeali zal ik de Ecstatic Dance begeleiden! Het is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.

Live muziek met Kelsey and the Universe!

Een super fijne stem, natuurlijk haar gitaar…. Kelsey zorgt voor een magische, muzikale sfeer bij het kampvuur!